جزئیات مقاله

الکترود گرافیتی

نویسنده : مدیریت ۱۴۰۴/۰۲/۰۸

شاخص های اندازه گیری کیفیت الکترودهای گرافیتی چیست؟

الکترودهای گرافیتی بر اساس تفاوت در مواد اولیه و خواص فیزیکوشیمیایی محصولات نهایی به دو دسته تقسیم می شوند: الکترودهای گرافیتی با توان معمولی (RP)، الکترودهای گرافیتی با قدرت بالا (HP) و الکترودهای گرافیتی با قدرت فوق العاده بالا (UHP). شاخص های اصلی برای اندازه گیری کیفیت الکترودهای گرافیتی شامل مقاومت، چگالی ظاهری، مقاومت مکانیکی، ضریب انبساط حرارتی و مدول الاستیک می باشد. مقاومت اکسیداسیون و مقاومت شوک حرارتی الکترودهای گرافیتی در حال استفاده به این شاخص ها مربوط می شود. علاوه بر این، دقت پردازش مکانیکی و قابلیت اطمینان اتصالات نیز از موارد مهم بازرسی هستند.

  • الکترود گرافیتی
  • الکترود
  •  مقاومت:

مقاومت یک هادی در برابر عبور جریان الکتریکی. از نظر عددی برابر با مقاومت یک هادی با طول 1 متر و سطح مقطع 1 متر مربع در دمای معین است که باعث کاهش مصرف در هنگام استفاده می شود. معمولاً با استفاده از روش افت ولتاژ اندازه گیری می شود. بزرگی مقاومت می تواند درجه گرافیت شدن الکترود گرافیتی را نشان دهد. هرچه مقاومت الکترود گرافیتی کمتر باشد، هدایت حرارتی بالاتر و مقاومت اکسیداسیون بهتری دارد.

  •  چگالی ظاهری:

افزایش چگالی ظاهری به کاهش تخلخل، افزایش استحکام مکانیکی و بهبود مقاومت در برابر اکسیداسیون کمک می کند. با این حال، اگر چگالی ظاهری خیلی زیاد باشد، مقاومت شوک حرارتی ممکن است کاهش یابد. بنابراین برای جبران این کمبود باید اقدامات دیگری مانند افزایش دمای گرافیتی شدن برای بهبود هدایت حرارتی الکترود یا استفاده از کک سوزنی به عنوان ماده اولیه برای کاهش ضریب انبساط حرارتی محصول نهایی انجام شود.

  •  مقاومت مکانیکی:

استحکام مکانیکی الکترودهای گرافیتی به مقاومت فشاری، مقاومت خمشی و مقاومت کششی تقسیم می شود. استحکام خمشی اندازه گیری اصلی است، زیرا با خطر شکستگی در حین استفاده مرتبط است. در کوره های الکتریکی، زمانی که الکترودها با اجسام نارسانا یا در اثر برخورد، فروپاشی یا ارتعاشات قوی تماس پیدا می کنند، الکترودهای گرافیتی اغلب در معرض خطر شکستن قرار دارند. الکترودهایی با استحکام خمشی بالا احتمال شکستگی کمتری دارند.

  •  مدول الاستیک:

مدول الاستیک یک جنبه مهم از خواص مکانیکی است. این نشانگر توانایی یک ماده برای تغییر شکل الاستیک است که به عنوان نسبت تنش به کرنش در محدوده تغییر شکل الاستیک تعریف می شود. هر چه مدول الاستیک بیشتر باشد، تغییر شکل الاستیک مورد نیاز برای ایجاد یک تنش بیشتر است. مواد شکننده مدول الاستیک بالاتری دارند، در حالی که مواد منعطف مدول الاستیک کمتری دارند.

  •  ضریب انبساط حرارتی:

ضریب انبساط حرارتی گرافیت پارامتر بسیار مهمی است که بر عملکرد حرارتی الکترودها تأثیر می گذارد. هرچه این مقدار کمتر باشد، پایداری حرارتی و مقاومت در برابر اکسیداسیون محصول بیشتر می شود و در نتیجه شکستگی کمتر و مصرف کمتر در حین استفاده ایجاد می شود.

 

  • :نیپل الکترود گرافیتی

کیفیت الکترودهای گرافیتی به عملکرد مواد خام، فناوری فرآیند، مدیریت و تجهیزات تولید بستگی دارد و عملکرد مواد خام شرط اولیه است. الکترودهای گرافیتی توان معمولی با استفاده از کک نفتی درجه معمولی، با خواص فیزیکی و مکانیکی کمتر مانند مقاومت بالاتر، ضرایب انبساط خطی بزرگتر، و مقاومت در برابر شوک حرارتی ضعیف‌تر تولید می‌شوند، بنابراین چگالی جریان کمتری را ممکن می‌سازند. الکترودهای گرافیتی با قدرت بالا با استفاده از کک نفتی با کیفیت بالا (یا کک سوزنی درجه پایین) با خواص فیزیکی و مکانیکی بالاتر نسبت به الکترودهای گرافیتی با توان معمولی تولید می شوند که امکان چگالی جریان بالاتر را فراهم می کند. الکترودهای گرافیتی با قدرت فوق العاده بالا باید با استفاده از کک سوزنی با عیار بالا تولید شوند. کیفیت اتصالات در الکترودهای گرافیتی پرتوان و فوق‌العاده پرقدرت از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. بلنک های اتصال نه تنها باید مقاومت و ضرایب انبساط خطی کمتری نسبت به بدنه الکترود داشته باشند، بلکه باید استحکام کششی و هدایت حرارتی بالاتری نیز داشته باشند. برای افزایش قابلیت اطمینان اتصالات الکترود، کانکتورها باید به پیچ و مهره های اتصال مجهز شوند.

از این رو ساینا فولاد همواره سعی داشته با در نظر گرفتن تمامی موارد فوق اقدام به وارد کردن بهترین الکترودهای موجود در بازارهای چین نموده تا در تامین  رضایت مشتریان خود از لحاظ کیفی و ضریب مصرف، در بازار ایران بهترین باشد.

 

ارسال دیدگاه :
لوگوی شبکه اجتماعی واتس آپ